מתחילת גידול הגפן וייצור היין על ידי האדם, יין מגלם בתוכו את מערכת היחסים בין אדם-תרבות-טבע. אני מרגיש שאנחנו נמצאים בנקודה בזמן שבה מערכת היחסים הזאת מוכרחה למצא איזון חדש, ומכיוון שאני מייצר יין בעידן הזה ובמקום הזה, אז אלו הם גם היינות שאני מייצר:
 

אז מה זה AMIT TOLEDO WINE ?
זהו פרוייקט ייצור היין האישי שלי. בשנים האחרונות עבדתי ביקבים רבים בעולם שעושים יינות מצויינים, ולאט לאט הבנתי שהיינות שאני אוהב במיוחד הם יינות אישיים של אנשים שבנוסף למצויינות מגלמים ביין שלהם משהו רחב יותר מעצמם.


AMIT TOLEDO WINE  נולד כאשר הרגשתי שיש לי מה לומר בבקבוק.

 

  • יינות שאני אוהב לשתות: אני מייצר יינות שבא לי לשתות בישראל (חם פה). אלו יינות אישיים, רעננים, מסתוריים ופראיים – יינות עם אופי מובחן, שמשתנים ומתפתחים מלגימה ללגימה.
     

  •  ייננות לא מתערבת: הפחד מאובדן שליטה וחוסר אונים גורם לנו לשנות ולהתערב בעולם סביבנו ללא קשב, עד שהעולם שאנו יוצרים סביבנו נשאר הרבה פעמים צר, מוגבל ומנותק.
    ייננות לא מתערבת כמו שאני רואה אותה היא יותר מ"לא להשתמש בתוספים", היא נסיון להשתלב עם הכוחות הפראיים בעולמנו (צמחי הבר, חיות הבר, המיקרואורגניזמים ועוד) במקום לשלוט עליהם.
    מתוך ההבנה שמערכות טבעיות לרוב נמצאות באיזון והיכולת שלנו להבין את איזון המערכות המורכבות האלה מאד מוגבלת, כל התערבות נשקלת בכובד ראש.
    כדי להכין את היינות האלה מבלי להוסיף ולהתערב באופי הענבים, אני בוצר ענבים מכרמים מעולים, שמטופלים על-ידי חקלאים עליהם אני סומך ושאת עבודתם אני מעריך, כרמים גבוהים, חלקם ותיקים, אשר יודעים להבשיל ענבים בריאים, בעלי איזון ואופי מובחן.



    קיימות
    כדור הארץ מגיע אל נקודת אל-חזור ואני מרגיש שאין לנו את הפריוולגיה להמשיך לגלגל את האחריות אל האחר.
    כולנו חייבים לחשוב מה אנחנו יכולים לעשות כדי למנוע את ההתדרדרות. מתוך כך, התחלתי לחשוב איך הפרוייקט יכול להקטין את האימפקט השלילי על המערכות שהוא חלק מהם:

   

  •  הפחתת פסולת: משנת 2019 כל היינות לא משווקים עם קפסולות (פלסטיק מיותר שאין לו שימוש) וכל התוויות עשויות מחומרים מתכלים (אלה שלא מצויירות ביד); את הבקבוקים המשומשים אפשר להחזיר ליקב לשימוש חוזר.

  • גזי חממה: כל היינות משווקים בבקבוקים העשויים זכוכית קלה במיוחד, מה שמקטין את הפליטות בייצור בצורה משמעותית; הפחתה בנסיעות לא נחוצות; נסיון לעבוד באופן ידני כמה שמתאפשר מתוך רצון להפחית במידת האפשר פעילות מכנית בכרמים וביקב; לעת עתה היינות משווקים באופן מקומי בלבד ולא פונה לייצוא בשביל לא לשנע יין למרחקים;

  • חשמל סולארי: היקב כולו עבר לשימוש בחשמל סולארי. כיום היקב מייצר יותר חשמל ממה שהוא צורך.

  • יחס לעובדים: אני עובד עם ספקים הוגנים ועם כורמים שמתייחסים לעובדים שלהם באופן הולם, שיוויוני והגון. 

לבסוף, מתוך אהבה כנה לטבע ולחקלאות, לתרבות היין ולפרא שבעולמנו, אני שואף למעבר הדרגתי לכורמות שהיא 100% מקיימת, ללא ריסוסים ועם מינימום התערבות.

 

כל שהיינות שלי מבקשים הוא להתפרץ בכוסות, ולהילגם בהנאה ובתשומת-לב.